donderdag 29 januari 2009

Als een toerist

Beste lezers,



Allereerst mijn excuses voor het late tijdstip van dit bericht. Het internet op mijn kamer wil nog niet echt vlotten (zit nu op draadloos netwerk in een nog dichte bar).



Het was/is een lange dag geweest. Een dag die eigenlijk niet zozeer zwaar begon om 4 uur s' ochtends, maar om 7.30 am (lokale tijd). Toen kwam ik erachter dat 20 + 11 kilo best wel zwaar is. De twijfel om de taxi naar mijn accomodatie te nemen, veranderde daarom al snel in een vette JA......



Zonder figuurlijk (wel letterlijk) afgezet te zijn door de chaffeur, moest ik nog een aantal minuten wachten tot de opening van de receptie. Na de enige handelingen en uitleg, kreeg ik de sleutel van kamer OA-2-11 mee. Strompelend en onhandig dook ik de gang op, waarna ik opzoek ging naar het boordje met het gekkegetal (11). Vrolijk wordt ik ontvangen door mijn buurmeisje (die dat zelf verkondigde). Na wat wankelende engelse woorden (van mij), vertelde Hellen dat ze juist vertrok naar haar ouders maar zondag weer terug was. Toen deed ik mijn kamerdeur maar open.



Kwa oppervlakte net iets kleiner dan Uilenstede. Maar daar heb je verder geen last van omdat er toch weinig in staat. Een bed, een bureau (+ stoel) en een extra stoel. Het mooiste is de vrij grote kledingkast met twee grote laden. Ideaal voor het leggen van t-shirts etc. Ook handig is het wasbakje met spiegel. Zelf vond ik dat ik verassend snel klaar was met uitpakken. Na nog maar een keertje langs de receptie te lopen, ging ik de stad maar even in voor de nodige spullen: Beddengoed, handoeken, kleerhangers en een simkaart.



Het beddengoed was snel binnen. Om de hoek zit een Lidl. Voor de kleerhangers en de handdoeken moest ik wat langer zoeken. Die vond ik na wederom taalgesputter (een kleerhanger blijkt in het engels idd een hanger te zijn) bij een van-alles-rommel-zaakje. De simkaart kocht ik bij de marrokaan op de hoek. Enig nadeel is dat hij nog niet geactiveerd is, want dat moet dus via internet. Zodra dat gebeurt is laat ik het jullie weten.



Weer terug op mijn kamer. Nog een aantal ganggenoten de hand geschut en maar snel mijn bed opgemaakt. Volgende stap: internet. Het reggistreren lukte, maar het probleem zit zich nu bij de blokering van alle websites. Deze blokkering gaat vanuit windows, en heeft dus niks te maken met een virusscanner ofzo. Maar goed, maar weer ff bij de receptie gemeld.



Om 5.10 pm gingen we (ongeveer de gehele gang) naar het avondeten. Dit moet je een beetje zien als bij High Schools uit Hollywood films. Het was goed te eten en ik heb weer de nodige handen geschud. Het vooralsnog is het moeilijk de britse humor te volgen. Het gaat onwijs snel (en onduidelijk) en bovendien lachen de engelsen om de raarste dingen (Cock en mouth). Maar ik denk dat ik er op een gegeven moment wel in kom en zij mij ook grappig kunnen gaan vinden ;-).



Op dit moment zit ik dus in een lege (wel net geopende) bar. Misschien dat er zo nog een paar ganggenoten deze kant opkomen. Anyway, morgen wacht om 9.00 am weer de introductiedag.



De mensen waren aardig en de taal viel tegen. Vandaag voelde ik me een toerist in Manchester. Maar ik twijfel er niet aan dat dat binnenkort gaat veranderen. Zeker als ik vanaf morgen met mensen in aanraking kom die in hetzelfde schuitje zitten.



Ruben

Over mij

Heerhugowaard, Noord Holland, Netherlands

Volgers