zondag 15 februari 2009

Beste lezers,

Hier maar weer eens een update van de laatste anderhalve week. Beginnend met Woensdagavond (4 februari)

Woensdag
Na de tour door Manchester was het tijd om te eten. Wat er deze avond zou plaatsvinden, staat in verband met wat er 24 uur later op het programma stond: Het International Dinner. Dit dinner was voor alle internationale studenten. Van elke student werd verwacht iets eetbaars mee te nemen, uit zijn of haar vaderlandse keuken.
Omdat ik niet veel zin had om een stampot samen te stellen, en eigenlijk nog meer omdat het veel gezelliger zou zijn, besloot ik om aan Milko (Bulgarije) voor te stellen samen de keuken in te duiken. Dit vond hij een goed idee. Het verband met de lasagne die wij zouden gaan bereiden, zal echter niet direct duidelijk zijn. Misschien maakt het iets meer 'sense' als ik erbij vermeld dat Milko in Italie studeert en er gebruik is gemaakt van hollandse (Edammer) kaas. Ja, wij gaan ons wel redden in de bikkelharde bedrijfswereld.
Maar goed, terug naar de woensdagavond. Om 6.30 pm richting supermarkt gelopen. Om 9.00 uur terug. Om 0.30 am konden wij ons prachtige schouwspel uit de oven halen. En lekker dat ie was! Met leed lieten wij de lasagne achter in de koelkast. Het was tijd voor slaap.

Donderdag
Na een interessant college Political Marketing (gegeven door een overduidelijke Duitser), was het tijd voor het international dinner. Het dinner was gezellig. Na het dinner gingen we met zijn allen naar een feest genaamd 'Full Moon'. De weg ernaartoe was misschien nog wel het mooiste. Het vervoer bestond uit een bus genaamd de 'Disco Bus'. De dubbeldekker dat het best te omschrijven is als een rijdende dansvloer. Echt geweldig!
Het feest was ook erg geslaagd en de wandeling terug was ook erg gezellig. Btw, patat met gesmolten kaas is erg lekker.

Vrijdag
Vrijdag was mijn vrije dag. Ik heb wat boodschappen gedaan, wat gewassen en mijn kamer opgeruimd. En de vrijdagavond was dan eindelijk de avond om vroeg (midnight) naar bed te gaan.

Zaterdag
Deze dag was misschien wel de beste dag (in totaliteit) tot nu toe. Deze middag stond Man City vs Middlesbrough op het programma. Het weer was goed, de sfeer was goed. Erg leuk om mee te maken. De weg terug ging moeizaam, maar dat ben ik nu wel gewend van de distributie in Manchester. Eenmaal in het centrum aangekomen nog wat (goedkope) boodschappen gedaan. Het was 5.45 pm toen we eenmaal terug op de campus waren. S'avonds stond er een verjaardagsdinner op het programma. Helaas begon het dinner een uur eerder dan verwacht, om 6.00 pm. Dat moesten we dus missen. Rond 7.15 pm toch maar richting het restaurant gegaan. Daar nog wat met de etende mensen gedronken. Een half uur later met zijn allen richting de cocktailbar. Wat in principe een pub is, maar cocktails waren er slechts 2 pond. Anyway, heel gezellig allemaal. Rond 1.00 am weer richting huis.

Zondag
Zondag was een beetje een leesdag. Niet erg bijzonder dus. Beetje voorbereiden op komende week.

Maandag
Een vrije dag. Naar de bibliotheek geweest, wat boeken geleend en wat boeken gekocht. 2e hands. weliswaar. En S'avonds maar weer naar de pub.

Dinsdag
Vandaag zou ik niet alleen deelnemen aan college's, maar ook aan een engelse discussiegroep. Hier heb ik mij voor opgegeven om mijn engels te verbeteren. Best leuk om mensen te ontmoeten die geen student zijn, maar toch gerelateerd zijn aan de universiteit van Manchester. Na de discussiegroep nog even een drankje gedaan in de pub (met de deelnemers van de discussiegroep). Om 7.40 kreeg ik een berichtje van Milko: Over 20 minuten zou een verjaardagsfeest van een van de exchange students beginnen. Om een uur of 9.00 pm dan toch maar naar de verjaardag gegaan. Ik was nogal ziek die avond dus erg gezellig vond ik het niet.

Woensdag
Woensdag ochtend voelde ik me erg beroerd. Nog wel naar college geweest, maar daarna naar huis. Dankzij het geweldige recept van Milko, citroensap, voelde ik mij die middag stukken beter. Het gaat hier dus om versgeperst citroensap, wat onwijs scherp is. Erg lekker is het dan ook niet. Enig voordeel is dat 100 gram 88% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid is. Het citroensap vernietigd direct alle bacterien (schijnt). Anyway, ik voelde me stukken beter, op de vieze nasmaak na.
Dat ik me stukken beter voelde kwam goed uit. Die middag stond Liverpool (de stad, niet de voetbalploeg) op het programma. Er scheen een gebouw te zijn, met een beroemde vloer die eens per jaar te bezichtigen is. Vaag genoeg dus om ernaartoe te gaan. Natuurlijk, de vloer viel bitter tegen, maar het was gezellig. Ook nog even in het cafe van de Beatlles geweest.
Eenmaal terug in Manchester boodschappen gedaan en rond een uur of 22.30 gegeten (samen metMilko en John (USA))

Donderdag
Niet veel boeiends aan deze dag. College gehad en nog wat boeken geleend. En vroeg naar bed.

Vrijdag
Om 9.00 am college. Om 11.00 am klaar. Daarna terug naar huis, wat gewassen etc, en weer terug naar de universiteit. Om 3.00 pm had ik namelijk weer een ander college. S'avonds de pub in gegaan.

Zaterdag
Overdag kaartjes gehaald voor komende week, boodschappen gedaan en wat voorbereidingen getrokken voor volgende week. Ook nog wat kunnen wassen. S'avonds de dag van de rode wijn gevierd (iets Bulgaars). Het gekke was dat we het rond middernacht vierde, en het in principe geen dag van de wijn meer was.

Zondag
En vandaag is het zondag. Weer een beetje een bijlees en bijwerk dag. Lekker rustig.

Over mij

Heerhugowaard, Noord Holland, Netherlands

Volgers