zondag 22 maart 2009

Zo snel!

Beste lezers,

Dit zal wel even schrikken zijn. Nog geen week geleden plaatste ik mijn vorige bericht, en nu al weer een nieuwe! Je zou er bijna tijd voor vrij gaan maken....

Verwacht dan ook niet een bijster interessant verhaal. Zelfs ik probeer soms verstandig te zijn en had afgelopen week ingepland voor studie. Nou, dat is akelig goed gelukt. Nou zal ik jullie niet vervelen met de situatie van Acer in de jaren negentig of met de beste manier om een project te managen. En al helemaal niet hoe depressief het kan zijn om een scriptie over crisis te schrijven. Daarom zal ik maar een overzicht geven over de leuke dingen in de afgelopen week.

St Patrick's Day

Voor degene die niet weten wat St Patrick's day is (waar ik er een van ben), zie het als de koninginnedag van Ierland. Ierland? Ja Ierland. De reden waarom het in Engeland gevierd wordt is voor ongeveer dezelfde reden waarom in Nederland het suikerfeest gevierd wordt. Nu moet ik oppassen, want nog meer vergelijkingen met het thuisfront en ik zou bijna heimwee krijgen.
Dus, om toch maar een gezellige avond te hebben, zochten we op de dinsdagavond toch maar een Ierse pub op. Nooit gedacht dat Ierse rock (live) zo lachen kon zijn. Misschien (waarschijnlijk) was het de Guinness, maar de gemiddelde Ier was een stuk aardiger dan de gemiddelde Engelsman (vrouw) die ik tot nu toe ontmoet heb. Toen we iemand vroegen een foto te maken, kregen we zijn St Patrick's Day hoed toegereikt. En later die avond hebben we nog even een gezellig gesprek gehad met twee jongens, waarvan er een een Ierse tattoo op zijn rug had. Blijkbaar heeft bier een heel ander effect op Ieren dan op Britten (zie EK en WK).
De weg naar huis is ook nog noemenswaardig. Halverwege zagen we een, in het groen gekleed, meisje met de handen over elkaar en met grote stappen zuidwaarts lopen. Nou zouden we geen aardige exchange students zijn als we niet even aan haar vroegen of ze 'okay' was. Echter kon haar abrubte 'yes' mij niet echt overtuigen. Net als elke brit had ze geen jas aan. Met het antwoord al in mijn hoofd vroeg ik vervolgens of ze het koud had. Na een negatieve response gaf ik de moed op. Op dat moment vergaten we denk ik even dat we drie meter achter haar liepen, want we besloten dat het wel grappig was haar stevige passen te imiteren. Nadat ik de poging van Shu verfijnde, door het geluid van de hakken bij de imitatie te voegen, keek het geimiteerde meisje om. Even bang dat ze haar vriend zou gaan bellen, of de paperspray uit haar tas zou pakken, trachtte we haar te overtuigen dat we alleen maar 'fun' wilde maken. Wonder boven wonder pakte ze het goed op en de volgende tien minuten hebben we een aardig leuk gesprek gehad. Ze vertelde ons dat wij de meest aardige mensen zijn die ze tot nu toe ontmoet had in Manchester. Wij konden hierin alleen maar meegaan en beargumenteerden dat het kwam omdat we exchange students zijn en dat Japan, Taiwan en Nederland gewoon super zijn. Daarna de nodige contactgegevens uitgewisseld. Waar je je vrienden wel niet ontmoet. Ze lopen gewoon op straat. Voor het oprapen!

Manchester City -Aalborg

Nadat ik woensdag avond, achter mijn laptop, Ajax uitgeschakeld zag worden, vond ik het donderdag wel weer tijd om een wedstrijd op een groot scherm en met tapbier te bewonderen. Daarom met een aantal vrienden toch maar weer de pub opgezocht. 85 minuten saai voetbal kon onze avond niet echt verpesten. De cake die we bestelden hielp daar overigens wel aan mee. 85 minuten? Ja, want in de 85e minuut scoorde Aalsborg, waardoor het weer even spannend werd. Helemaal gek werd het toen Aalborg in de 90e minuut een penalty benutte, waardoor de wedstrijd met ten minste 30 minuten verlengd werd. Als toetje kregen we nog een aantal penalties, waarna we opgelucht adem konden halen. Manchester City won, waardoor het mogelijk werd de kwart finale van de Uefa Cup voor niet gek veel geld te bezichtigen.

En dat was het eigenlijk wel weer.

Cheers!

Over mij

Heerhugowaard, Noord Holland, Netherlands

Volgers