vrijdag 6 februari 2009

Foto's citytour

Laatste serie. Nu je een impressie hebt van de stad, kun je binnenkort misschien wel wat boeiendere foto's verwachten.


Posted by Picasa
Nee, geen Big Ben van Manchester. Wat het gebouw echt is zou ik je niet kunnen vertellen. Maar aangezien het vrij in het centrum van Manchester ligt, zou het lange tijd als centraal punt in de (oud)industriestad. Misschien voordat de universiteit werd opgericht het middelpunt veraderlijk ver zuidwaards is getrokken.




Posted by Picasa
Aan het aantal foto's waarop het Hilton hotel te zien is, snap je dus dat het moeilijk te ontkomen was.

Posted by Picasa
Onderaan de Manchester Eye. Niet dat het zo heet, maar het is overduidelijk een aftreksel van het vele malen grotere reuzenrad in Londen. De London Eye schijnt dan weer gebaseerd te zijn op een reuzenrad ergens in oost-Europa, heb ik mij laten vertellen.





Posted by Picasa

Foto's citytour









Posted by Picasa

foto's citytour



Posted by Picasa
Hier even een paar series foto's. Deze zijn van mijn kamer. De accomodaties worden in de volksmond van de exchange students vaak 'prisons' genoemd. In vergelijking met wat kamers (van andere accomodatieparken) die ik gezien heb, valt die van mij kwa oppervlakte nog wel mee. Wel lijken de paar meubelstukken die ik heb uit de Great War (WWI) nog overleefd te hebben.


PS: De foto's zijn gemaakt op donderdag avond (vorige week). Gister heb ik het wat meer opgeruimd en gecustomized.



Posted by Picasa

dinsdag 3 februari 2009

De eerste dagen

Beste lezers,

Hier een update van de afgelopen 4.5 dag

Vrijdag
Om 9.00 am begon de introductiedag. Na een pro-manchester praatje in de college zaal, was het tijd voor de ontmoetingen. Ik denk dat er zo'n 50 exchange students waren, uit allerlei windstreken. Je maakt een praatje met menegeen en ontdekt dat studenten eigenlijk over heel de wereld gelijk zijn. Na de lunch kregen we nog een korte rondleiding door de bibliotheek. Ten slotte werd er nog een presentatie over het studeren (essays, examens etc.) gegeven. Opvallend was de aandacht voor plagiaat. Die bedroeg zeker 30 minuten.
Voor de avond stond er een nachte stappen (met de exchange students) op het programma. Meetingpoint was om 9.00 pm in een bar tegenover het mbs gebouw. Een uurtje later vertrok de gehele groep noordwaards. Een gezellige wandeling van een half uurtje bracht ons bij een club die 1two heet (zeker weten doe ik dit niet). Het droppen van mijn jas duurde ongeveer net zo lang als de looptocht naar de club. Dit was het begin van een aanzienlijke reeks wachtrijen, die erg populair zijn in Manchester. Want ook het halen van een biertje duurde ongeveer 15 minuten. Toen besloten we maar om direct twee drankjes pp te bestellen. Kijk, dat is nou management. Al met al was het erg gezellig die avond, maar viel de club een beetje tegen (ook de muziek).

Zaterdag
Over zaterdagmiddag kan ik kort zijn. Op wat boodschappen en belkrediet na, is er niet veel gebeurd. 'S avonds stond er een pooltoernooi op het programma. Helaas kon mijn nieuwe beste buddy Milko (Bulgarije) niet komen. Hij studeert in Italie en was aanvankelijk niet goed bestand tegen de temperatuuromslag. Zelf dacht ik dat het toernooi begon om 16.00, waardoor ik twee uur te laat was. Gelukkig kwam ik Micheal (Oostenrijk) tegen. Hij woonde vlakbij de bar waar het toernooi zou plaatsvinden. Hij liet me zijn accomodatie zien. Ook liepen we nog even de supermarkt in. Even naar zessen kwamen we weer bij de bar aan. Nog steeds niemand. Vijf minuten later kwamen een aantal anderen en het toernooi kwam stroef op gang. Door een tekort aan deelnemers (en het verdwijnen van deelnemers) speelde ik 3x tegen dezelfde tegenstander. Helaas was ik net iets slechter dan hij, dus een vierde keer zat er niet in.
Na het pooltoernooi, dat door het gebrek aan goede poolers vrij lang duurde, stond een ander feest te wachten. De entree was vrij hoog (17 pond). Het feest was vrij goed (vond ik). Er waren verschillende soorten muziek en een aantal livebandjes.

Zondag
Ook zondagmiddag was vrij rustig. Wat dingen opgezocht voor de eerste studiedag. 'S avonds met Milko wat gegeten en daarna nog even naar de pub geweest. Maar het werd niet echt laat, want Milko was nogsteeds een beetje ziek.

Maandag
De eerste studiedag. Om 2.00 pm stond het eerste (en enige) college voor vandaag op het programma. De campus in Manchester is de grootste van de UK, en de colleges vinden plaats in verschillende gebouwen. Het was dus even puzzelen om het lokaal te vinden. Vol verwachting luisterde ik naar de eerste worden van de docent. Deze waren niet echt bevredigend. Het kwam erop neer dat je het vak (strategic supply chain management) alleen kan volgen wanneer je een bepaald vak van het tweede jaar hebt gevolgd. Alle exchange students verontwaardigd. Voor mij betekend het dat ik een nieuw vak moet kiezen. Dit kan tot volgende week vrijdag. Ik was toch al van plan deze week af te wachten, en komend weekend kijken welke vakken ik definitief neem. Na het college ben ik nog even naar de International Society gegaan, om me in te schrijven voor een engelse spreekcursus. Deze duurt 10 weken (1.5 uur per week). Ook ben ik van plan een gratis cursus Academic Writing te volgen, die van pas kan komen bij mijn Masteropleiding.
Aanvankelijk was ik van plan vroeg naar bed te gaan. Maar op uitnodiging toch maar weer een biertje gedronken in een van de many, many pubs. Pubs zijn overigens ideaal om mensen te spreken. In sommige pubs is het wel een beetje koud. Maar dat schijnt iets brits te zijn. Niet alleen de alombekende minijurkjes van de engelse dames zijn aanwezig, ook de mannen gaan graag zonder jas de straat op. Voor de overtuiging zal ik er ook even vermelden dat de korte broek en het t-shirt hier graag (bij deze temperaturen) gedragen wordt.

Dinsdag
Vandaag stonden International HRM en Corporate Control op het programma. Allebei de vakken waren wel oke (de eerste meer dan de tweede). Nog wat mensen gesproken en toen weer naar mijn kamer gegaan. Ohja, ik zal jullie het distributiestelsel van de universiteit even uitleggen. Ik melde de vele verschillende gebouwen al waarin colleges plaats kunnen vinden. Het rooster geeft je welgeteld 10 minuten de tijd om van collegezaal te wisselen. Zeker als het je eerste week is, en je dus weinig idee hebt waar de collegezalen zijn, is dat krap aan. Maar ook britten hebben er last van. Het komt erop neer dat het tussen xx.50 en xx.00 uur op de campus wemelt van de overhaaste studenten. Ik heb gehoord dat wekelijks honderden studenten te laat komen (ook tijdens tentamens). Ook is er binnen het rooster geen rekening gehouden met pauzes. Toch heb ik het gered om bij het tweede college op tijd te komen. Ook een leuk feitje is dat ik in een kerk college heb gehad. Weliswaar een ruimte die was omgetoverd tot kerk, maar compleet met kruis en leuzen uit de bijbel. Ik vraag me overigens af of er geen mensen (Moslims bv) hier ooit moeite mee hebben gehad.
En nu zit ik weer op mijn kamer. Zodirect ga ik nog even langs de dokter om mijn registratie te voltooien. Misschien nog wat boodschappen doen. En tja, dan toch maar weer volhouden om vroeg naar bed te gaan vanavond. De colleges zijn morgen om 9 am.

gr. Ruben

Over mij

Heerhugowaard, Noord Holland, Netherlands

Volgers