zondag 1 maart 2009

Ben ik weer

Beste lezers,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn laatste bericht op deze website losliet. Tijd is een schaars goed hier in Manchester. Dat diezelfde tijd erg gevuld was de laatste twee weken, heeft er tevens toe geleid dat ik niet meer in vol detail de dagen kan beschrijven. Raak er dus vanaf nu maar aan gewend een 'samenvattend' verhaal voorgeschoteld te krijgen.

Goed. Om te beginnen met het slechte nieuws, wat onder de meesten onder ons wel bekend is, ik heb het fototoestel laten stelen. Nu dit eruit is, kan ik met het goede van het leven verder gaan.

Vier weken in Manchester, een maand om precies te zijn. Studeren, ja daar kwam ik hier voor. Dat het niet mee zou vallen had ik in Nederland al voorspeld. De reden daarvoor is echter totaal anders. Het (hoge) studieniveau is niet echt naar verwachting. College's zijn goed te volgen, zonder stof waar je echt van ondersteboven raakt. Werkgroepen zijn hier nog in een ontwikkelingsfase en 'in-het-diepe-gooien essays' zijn hier nog niet echt bekend. Waar ze hier dan wel weer van houden is literatuur. Maar na wat onderzoek bleek dat zelfs de 'natives' niet alle voorgeschreven literatuur tot zich nemen. Wat een opluchting.....

Wat het studeren dan wel weer in de weg zit zijn de zoveel andere dingen die je kan (moet) doen in Manchester. Neem nou afgelopen week. Dinsdag Man United, woensdag Liverpool. Die wedstrijden moet je gewoon in de pub kijken. En als je uitgenodigt wordt voor een verjaardag, moet je gaan. En als je de kans heb om naar een club te gaan, dan ga je. Overigens minder als het brandalarm om 0.30 pm afgaat. 200 dronken studenten buiten. Maar goed. Ook een manier om ervaring op te doen.

Wat ook tijdrovend is zijn de teamessay's. Ik heb er in totaal drie (van de zes vakken). Gelukkig zit ik wel bij super aardige en relaxte mensen in een team. Maar ook hier werd weer duidelijk dat teamwork hier nog een beetje onwennig is. Morgen overigens een prestentatie. Nou maak ik me meer druk over de taal dan de inhoud die ik over moet brengen, maar wel een goede oefening.

Dan het afgelopen weekend, wat ik nog wel in volle glorie kan vertellen. Vrijdagavond was een superavond. Ik was met een flatgenoot naar een feestje in fallowfield geweest. Hoewel zijn dancemoves niet waren wat hij me beloofd had, was de muziek uitstekend. Het bier was goedkoop (1.60). Alleen dat brandalarm was dus beetje jammer. Maar goed, toen ik eenmaal mijn jas kon collecteren stond de volgende club alweer klaar. Gratis entree, dus geen verloren geld (scheelt weer een klacht). En je raad het nooit, wederom een goed feest. Om 3.00 am thuis, nog even wat nagedronken (cola zero) en om 3.30 pm lag ik in bed.

Om 7.15 am weer op voor het ontbijt (afspraak). Daarna toch maar weer eventjes naar bed want 'smiddags stond er een teammeeting op het programma, en daar moet je dan wel weer even kunnen vlammen. Na de meeting snel weer naar huis. Zaterdagavond afgesproken iets te gaan eten en drinken met een Nederlands meisje (nee, niet direct beginnen). Het eten viel een beetje in het water, want het was zo druk dat er nergens meer plaats was. Dan maar fastfood. Daarna nog even de pub in geweest. Altijd leuk om met iemand te praten die (heel Nederlands) gewoon zegt wat ze denkt. Niet erg laat gemaakt, want haar laatste bus ging om 11.15 pm (ze woont niet in Manchester). Zondag uitgeslapen, en 'smiddags zowaar aan mijn bachelor thesis gewerkt.

Op het moment onverwacht bezoek van een flatmate, dus ik ga hangen.

Tot horens!

Over mij

Heerhugowaard, Noord Holland, Netherlands

Volgers