maandag 16 maart 2009

Yes, he's back

Beste lezers,

Na, op zijn brits gezegd, een shitload aan foto's dan toch maar eens iets vocabulairs. Het is dan ook alweer 15 dagen geleden sinds dat gebeurd is.

De afgelopen twee weken kenden een aantal hoogtepunten. Een aantal onder ons zullen het met me eens zijn dat afgelopen weekend ongetwijfeld de kroon spant. Net als het speklapje tussen de drie soorten groenten (die ik overigens wel mis hoor), bewaar ik die drie dagen tot het laatst.

Bath en Stonehenge

Zaterdag 7 maart was het dan zover. De lang vooruit geplande trip naar Bath. Op zaterdag vroeg de bus in om rond het middaguur in Bath aan te komen. Eenmaal in het hostel begon het distributieprobleem. Rond de 50 mensen moesten tussen een aantal kamers voor 4-6 personen worden verdeeld. Aangezien Milko en ik een beetje door onze Noord-Amerikaanse (inc Canada) vrienden in de steek werden gelaten (United in een zespersoons kamer), deelden Milko en ik een kamer met twee andere jongens. Dit was zonder twijfel het beste wat ons kon overkomen dat weekend, want we zijn heel het weekend met elkaar opgetrokken. Shu (Japan) en Dickson (Chinees) zijn ook twee studenten. Het was erg lachen met ze. Ohja, en het vooroordeel dat Aziaten gek zijn op fotograferen? Dat klopt voor 120%.....

Zaterdagmiddag maar direct naar het hoogtepunt van Bath geweest, The Romain Baths. Gigantisch complex en erg interesssant. We hebbne daar 2.5 uur rondgehangen. Wat overigens nog langer had kunnen duren gezien de gratis audioguide en 'real-life' guide. Daarna naar het circus gelopen. Met een klein Colloseum in mijn hoofd liep ik volverwachting richting de plaats die de kaart aanwees onder de naam 'Circus' . Nou weet ik het engelse woord voor rotonde, maar circus is dat dus echt niet. Misschien een cynoniem want meer dan een rotonde met een grasveld in het midden was het dus niet. Ohja, en een paar kleine kinderen die door een oude enge man werden gewezen op het feit dat je de (vertrapte) bloemen niet mocht plukken.

Maar goed, na wat foto's dan toch maar naar de volgende highlight, The Royal Cresent. De weg ernaar toe was al benoemenswaardig: Ooit door Gaystreet gelopen en samen op de foto met Jane Austin geweest? Gelukkig was The Royal Cresent ook erg mooi. Hierna volgde een flinke wandeling door het heuvelachtige (little San Fransisco) Bath. Toen we toch wel honger kregen een pub in gegaan. De klok sloeg 5.50 PM en de barman kondigde aan dat de keuken zojuist gesloten was. Dan toch maar langs Dimono's Pizza. Na een pizza, een biertje en wat grappen over welke naam je kon opgeven wanneer je een pizza bestelt ('Domino's sucks', you're pizza is ready), even langs de supermarkt om wat in te slaan om de nacht door te komen. Daarna, redelijk vroeg, terug naar het hostel gegaan. Helaas kregen we het voor elkaar de vishapjes naar aangebrande kip te laten smaken en de chips was niet te vreten, maar gelukkig was er dan nog het bier. Een poging om een speeddate te regelen met de franse meiden next door (Die Milko al direct bij aankomst in Bath waren opgevallen) was niet gelukt. Nadat ik op hun deur klopte en vroeg of ze last hadden van de muziek, en daar heel slim (dacht ik) achteraan vroeg of ze misschien zin hadden een 'chat' te maken met ons, viel de deur weer dicht. Milko dacht dat ze geen engels konden, ik denk dat het gewoon Franse fransen waren....

De volgende morgen, na ontbijt, weer de bus in. Niet naar Manchester maar naar Stonehenge. Dat was erg gaaf en interessant. Milko bleek de fotografiesmaak al snel te hebben overgenomen. In de shop nog even een poster gekocht voor op mijn kamer en hup weer terug naar Bath. In Bath eerst wat gegeten en nog flink wat rondgestruimd. Om zes uur weer de bus in om rond een uur of elf in Manchester aangekomen. Eenmaal op mijn kamer werd ik door Jimmy overgehaald kip te gaan eten bij de fastfoodboer.

Voetbalweek

Vorige week was het van dinsdag t/m donderdag voetbalweek. Dinsdag Liv-RMa en Juv-Che. Zoals jullie weten was het een brits feestje. Wat gekgenoeg niet erg feestelijk was aangezien Milko voor Juventus is en Carlos uit Madrid komt. Woensdag dat de grote wedstrijd: Mun - Inter. In een overvolle pub zagen we hoe gemakkelijk Mun won, doordat Inter hun kansen niet benutte. Daarna zagen we Arsenal met de hakken over de sloot doorgaan. Donderdag Ajax gekeken achter mijn laptop. Lekker illegaal en slechte kwaliteit. Dankzij het trage franse spel is het woensdag nog leuk om te kijken.

Esmee en Mirjam!

Vrijdag 13 maart was het dan zover! Mirjam en Esmee kwamen naar Manchester! Woehoe! Wat hebben we geshopt, gelachen, gekeken en gegeten! Op de terugweg op vrijdag na is alles vlekkeloos verlopen! Een kort overzicht:

Vrijdag:
Shoppen
Bliksembezoek museum of science and industry
Gegeten een heel leuk en brits restaurant

Zaterdag
Campus bezocht
Mijn kamer bezocht
Naar Primark geweest
Gegeten in een leuk italiaans restaurant
Naar The Font (cocktails 2 pond!) geweest
Milko en Kenny ontmoet

Zondag
Naar centrum gelopen
Iets gegeten
Afscheid genomen

Ik realiseer me nu dat het lang niet zo leuk is als ik alles in detail probeer te vertalen. Daarom verwijs ik jullie naar Mirjam, Esmee of mij.

Dat was het dan wel weer!

Tot horens (of ziens letterlijk)

Over mij

Heerhugowaard, Noord Holland, Netherlands

Volgers